• Al 30 jaar totaalinstallateur
  • Expert op het gebied van klimaatoplossingen
  • Maatwerk voor particulier en zakelijk
  • Al 30 jaar totaalinstallateur
  • Expert op het gebied van klimaatoplossingen
  • Maatwerk voor particulier en zakelijk

Autarco zonnepanelen

Autarco is onze vaste leverancier. Dit Nederlandse bedrijf is producent van alle onderdelen van uw PV-installaties. Ze maken in eigen beheer omvormers, zonnepanelen en het montagemateriaal. Autarco is een internationaal bedrijf, gevestigd in Eindhoven. Door het kiezen van een vaste leverancier weet u zeker dat alle installatie-onderdelen op elkaar zijn afgestemd voor een goed werkend systeem.

Wilt u meer informatie

Autarco

Omvormers

Er zijn verschillende types omvormers beschikbaar. Bij Air Group heeft u de keuze uit: seriële omvormers of micro omvormers.

Wilt u meer uitleg over werking van omvormers in het algemeen?

Omvormers

 

Veilig werken

Als u zonnepanelen op uw dak laat leggen, wilt u dat het goed gebeurt. En daar heeft u een vakbekwame installateur voor nodig die veiligheid hoog in het vaandel heeft. In een sector waar met potentiële gevaren als hoogte en spanning wordt gewerkt, is veilig werken van levensbelang. Helaas zien we dagelijks nog steeds onveilige situaties.

Wist u dat: Als een installatie voordeliger is bij een concurrent, dit vaak met veiligheid heeft te maken. Iemand die een ladder gebruikt hoeft geen steiger en valbescherming op te bouwen. Dit scheelt tijd, dus ook geld!

Veiligheidsmaatregelen zijn van cruciaal belang. Weiger als klant dan ook een installatie als u ziet dat dit niet gebeurt.

Garanties: welke en van wie?

Een belangrijk aandachtspunt is de garantie op het werk, op de panelen en omvormer. Krijgt u garantie van de leverancier, importeur of van de fabrikant? En waar is de fabrikant gevestigd? In Nederland, Europa of verder weg, in China? Stel dat u een technisch probleem krijgt met uw zonnepanelen of de omvormer en uw leverancier bestaat niet meer. Of hij beroept zich op fabrieksgarantie. Dan kan het lastiger zijn om een Chinese fabrikant te bereiken. Handig om na te vragen dus! De volgende garanties zijn van belang:

De productgarantie zit standaard op de zonnepanelen zelf en op de omvormer(s). Garanties op de techniek gelden meestal 5 tot 10 jaar. Deze garantie is van toepassing als er iets stuk gaat, niet op een geleidelijke achteruitgang van de opbrengst. Let u vooral ook op de garantie op de omvormer, dit is meestal het meest kwetsbare onderdeel van het zonnepanelensysteem. Er is veel variatie in garantietermijn: op sommige panelen zit 12 jaar garantie, op andere 25 jaar. Voor panelen met een langere garantie betaalt u vaak iets meer.
Vermogensgarantie is de garantie op het vermogen (de elektriciteit) dat het zonnepaneel levert. Een nieuw zonnepaneel levert het volle vermogen, oftewel de wattpiek die de fabrikant belooft. Als we puur kijken naar de panelen is het zo dat als gevolg van degradatie zonnepanelen in opwekvermogen achteruitgaan gedurende de levensfase. Het weer (vooral vocht) en het UV-licht tasten de zonnepanelen aan. Na 25 jaar hebben de meeste panelen dus nog 87,5% van hun oorspronkelijke vermogen. Fabrikanten bouwen een kleine marge in en garanderen na 25 jaar veelal nog 80% van het oorspronkelijke vermogen. Dat is de vermogensgarantie en wordt ook wel eens opbrengstgarantie genoemd.
De installatiegarantie is een garantie op de installatie van het zonnestroomsysteem. Dat betekent: gaat er na de installatie van het zonnestroomsysteem iets kapot, dat te herleiden is naar een fout in de installatie, dan lossen wij het kosteloos voor u op. Volgens branchevereniging Holland Solar moet de installatiegarantie minimaal 18 maanden zijn.
Hoe belangrijk zijn de garantievoorwaarden bij de aankoop? Als consumenten zonnepanelen gaan kopen dan let men als eerste op de prijs, dan op het rendement en de opbrengst. Voor 40% van de consumenten is de garantie een punt van aandacht. En maar liefst 50% van de consumenten let helemaal niet op de garantie. En dat is natuurlijk vreemd, aangezien de terugverdientijd 7 tot 9 jaar is en men de zonnepanelen minimaal 25 jaar op het dak zal hebben.

Wat wij leveren bij zonnepanelen

Ons advies: kies voor een A-merk en een betrouwbare installateur!

Zonnepanelen kopen is een investering voor de lange termijn. Een lange garantieperiode is alleen nuttig wanneer het ook een betrouwbare fabrikant betreft die financieel stabiel is. Want als de fabrikant na 10 jaar failliet gaat, heeft u niks meer aan een beloofde productgarantie van 30 jaar. Ons advies is daarom altijd om voor betrouwbare en kwalitatieve A-merk zonnepanelen te kiezen.

Bij Air Group werken wij alleen met de beste kwaliteit zonnepanelen. Voor alle door ons geleverde zonnepanelen garanderen wij een maximaal rendement. Dit houdt in dat onze zonnepanelen na 25 jaar nog steeds minimaal 80% van het bij installatie gegarandeerde vermogen aan elektriciteit opleveren.

Wat moet u nog meer weten wanneer u zonnepanelen installeert

Veelgestelde vragen

Wilt u meer weten over zonnepanelen? Onze adviseurs helpen u graag op weg door een antwoord te geven op de meest gestelde vragen uit de praktijk. Staat uw vraag hier niet bij? Vul dan het formulier in zodat een van onze adviseurs persoonlijk contact met u kan opnemen.

Zonnepanelen: veelgestelde vragen

Adres*
Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u meer informatie? Wij helpen u graag verder.