• Al 30 jaar totaalinstallateur
  • Expert op het gebied van klimaatoplossingen
  • Maatwerk voor particulier en zakelijk
  • Al 30 jaar totaalinstallateur
  • Expert op het gebied van klimaatoplossingen
  • Maatwerk voor particulier en zakelijk

Welke verschillende opties warmtepompen zijn er?

  • All Electric warmtepomp is de 1 op 1 vervanger van de cv-ketel, dus volledig gasloos elektrisch verwarmen.
  • Hybride warmtepomp combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De cv-ketel springt alleen bij als het heel koud is of voor warm tapwater.
  • All Electric ready De beste stap naar 100% gasloos in de toekomst.
  • Multi+ Airconditioning, verwarming en warm tapwater in één betrouwbaar systeem.

Goed advies begint met een goed gesprek

Zoals u kunt zien zijn er verschillende warmtepompinstallaties om te verduurzamen en te besparen op uw energiekosten. Meedenken vinden wij belangrijk, niet alleen voor de korte termijn, maar juist voor de lange termijn. De adviseurs van Air Group hebben uitgebreide kennis en ervaring om in verschillende situaties het juiste advies te geven. Om dit te kunnen doen is het belangrijk om alle eisen die een warmtepompinstallatie heeft mee te nemen in het advies. Zo weet u dat u het juiste systeem geadviseerd krijgt en weten wij dat het technisch klopt en het naar behoren gaat werken.

Zie hieronder ons assortiment aan warmtepompinstallaties.

Onze merken warmtepompen

Veelgestelde vragen over warmtepompen

Voordat u besluit een duurzame warmtepompinstallatie te laten installeren, is het goed om een aantal zaken te weten. Wat is bijvoorbeeld de beste plaats in of bij uw woning om een warmtepomp te plaatsen en hoeveel ruimte neemt dit in beslag? Welke verwarmingscapaciteit en hoeveel warm tapwater heeft voor uw huishouden nodig? En hoe zuinig is een warmtepomp nou eigenlijk? Op onderstaande artikelen hebben we een aantal belangrijke zaken beschreven.

Wilt u nog meer weten kijk bij de veelgestelde vragen.

Warmtepompen: Veelgestelde vragen

Elektriciteit heeft de toekomst

Er is vanuit de Europese Unie en de overheid bepaald dat de uitstoot van broeikasgassen drastisch naar beneden moet. Daarbij dient u vanaf 2026 bij vervanging van de cv-installaties over te stappen op een duurzamer alternatief. Niet geheel onbelangrijk: gas wordt er niet goedkoper op.

Daarom biedt Air Group diverse oplossingen voor consumenten zodat iedereen kan genieten van zorgeloos comfort. Met innovatieve, milieuvriendelijke en toekomstgerichte klimaatoplossingen.

Zet de aanvoertemperatuur van uw cv-ketel op 45°C

Het is bij oudere woningen lastiger om in te schatten of de woning direct gasloos gemaakt  kan worden. Wat is de kwaliteit van de gevel en het glas, oftewel de isolatiewaardes? Met welke aanvoertemperatuur kan gewerkt worden? Zet hierbij uw cv-ketel op een maximale aanvoertemperatuur van 45°C en op deze wijze kan in de winterperiode eenvoudig worden bepaald of uw woning geschikt is voor het aanschaffen van een warmtepomp intstallatie. (= All Electric) (zonder gasaansluiting). Beperk daarbij de nachtverlaging tot ongeveer 2°C.

 

 

Beschikbare ISDE-subsidie maakt een warmtepomp financieel een stuk interessanter

Ten behoeve van CO2-reductie en afbouwen van het aardgasgebruik stimuleert de Nederlandse overheid de realisatie van warmtepompen in bestaande woningen met een subsidie. Voor alle warmtepompen (hybride en All-Electric) die in een bestaande woning worden geplaatst, is er een ISDE-regeling beschikbaar ( € 500 tot € 4000 afhankelijk van vermogen en keuze). Deze kunt u aanvragen via bijgaande link: subsidie warmtepomp

Wat moet je weten bij aanschaf van een warmtepomp

Wilt u graag een adviesgesprek?

Adres*
Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u graag meer weten of een afspraak inplannen?