Een lucht/water warmtepomp onttrekt met behulp van een buitenunit energie uit de buitenlucht. Dat kan zelfs bij een buitentemperatuur tot -25°C! Dat betekent dat u uw woning met een warmtepomp het hele jaar door energiezuinig kunt voorzien van cv-verwarming, warmtapwater en op warme zomerdagen van koeling. Naast de besparing op energiekosten, heeft u ook een lagere CO2 uitstoot. Warmtepompen hebben slechts een beperkte hoeveelheid stroom nodig. De warmtepomp levert dan met 1 kW aan elektrische (hulp)energie maar liefst 4 tot 5 kW aan warmte. Dit is afhankelijk van de COP (Coëfficiënt of Performance) waarde welke door de fabrikant opgegeven en getest is.
Zoals u kunt zien zijn er verschillende warmtepompinstallaties om te verduurzamen en te besparen op uw energiekosten. Meedenken vinden wij belangrijk, niet alleen voor de korte termijn, maar juist voor de lange termijn. De adviseurs van Air Group hebben uitgebreide kennis en ervaring om in verschillende situaties het juiste advies te geven. Om dit te kunnen doen is het belangrijk om alle eisen die een warmtepompinstallatie heeft mee te nemen in het advies. Zo weet u dat u het juiste systeem geadviseerd krijgt en weten wij dat het technisch klopt en het naar behoren gaat werken.
Zie hieronder ons assortiment aan warmtepompinstallaties.
Voordat u besluit een duurzame warmtepompinstallatie te laten installeren, is het goed om een aantal zaken te weten. Wat is bijvoorbeeld de beste plaats in of bij uw woning om een warmtepomp te plaatsen en hoeveel ruimte neemt dit in beslag? Welke verwarmingscapaciteit en hoeveel warm tapwater heeft voor uw huishouden nodig? En hoe zuinig is een warmtepomp nou eigenlijk? Op onderstaande artikelen hebben we een aantal belangrijke zaken beschreven.
Wilt u nog meer weten kijk bij de veelgestelde vragen.
Er is vanuit de Europese Unie en de overheid bepaald dat de uitstoot van broeikasgassen drastisch naar beneden moet. Daarbij dient u vanaf 2026 bij vervanging van de cv-installaties over te stappen op een duurzamer alternatief. Niet geheel onbelangrijk: gas wordt er niet goedkoper op.
Daarom biedt Air Group diverse oplossingen voor consumenten zodat iedereen kan genieten van zorgeloos comfort. Met innovatieve, milieuvriendelijke en toekomstgerichte klimaatoplossingen.
Het is bij oudere woningen lastiger om in te schatten of de woning direct gasloos gemaakt kan worden. Wat is de kwaliteit van de gevel en het glas, oftewel de isolatiewaardes? Met welke aanvoertemperatuur kan gewerkt worden? Zet hierbij uw cv-ketel op een maximale aanvoertemperatuur van 45°C en op deze wijze kan in de winterperiode eenvoudig worden bepaald of uw woning geschikt is voor het aanschaffen van een warmtepomp intstallatie. (= All Electric) (zonder gasaansluiting). Beperk daarbij de nachtverlaging tot ongeveer 2°C.
Ten behoeve van CO2-reductie en afbouwen van het aardgasgebruik stimuleert de Nederlandse overheid de realisatie van warmtepompen in bestaande woningen met een subsidie. Voor alle warmtepompen (hybride en All-Electric) die in een bestaande woning worden geplaatst, is er een ISDE-regeling beschikbaar ( € 500 tot € 4000 afhankelijk van vermogen en keuze). Deze kunt u aanvragen via bijgaande link: subsidie warmtepomp